Breaking News
Home / Tehnologie / Solar Impulse 2 a plecat în jurul lumii – zborul 1/12

Solar Impulse 2 a plecat în jurul lumii – zborul 1/12


(c) solarimpulse.com

Solar Impulse 2 a plecat în jurul lumii – zborul 1/12


Fiind primul avion alimentat cu energie electrică produsă cu celule fotovoltaice care este capabil să zboare atât ziua cât și noapte, Solar Impulse 2 a plecat astăzi într-o aventură inedită. După ce a realizat premiera survolului integral al teritoriului Statelor Unite și mai apoi premiera zborului intercontinental al unui avion propulsat integral din energie solară, Solar Impulse 2, pilotat de Bertrand Piccard și André Borschberg a plecat într-un zbor istoric în jurul lumii.
Solar Impulse 2 este rezultatul unei munci enorme de cercetare care a avut ca și promotori și suporteri neconteniți pe Betrand Piccard și André Borschberg.
Îmi doresc să vă țin la curent cu aventura lor. Astăzi Solar Impulse 2 a realizat primul segment de zbor, Abu Dhabi – Muscat, în 12 ore, aterizând la 16:14 GMT.
Pentru zborul spre Muscat s-au făcut multe pregătiri, briefing-uri și repetiții. Dacă unii dintre voi vă găndiți cam ce provizii și-a luat cu el Bertrand pentru un zbor de 12 ore, iată mai jos ”desaga cu bunătăți”, care par mai degrabă hrană pentru alpiniști decât mâncarea franțuzească la care s-ar fi așteptat unii.
Alături de Bertrand, care se pregătește de zbor, puteți vedea o parte din echipa tehnică, preluând și procesând date de telemetrie, bilanțuri energetice și informații despre condițiile din carlingă.

About bravotvr

Check Also

Cum se alege un termostat de ambient?

Cum se alege un termostat de ambient? Și mai ales, de ce se instalează?Pentru că ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *