+084 123456789
Free Call
+084 123456789

VPK Packaging obține 15% economii cu software ORTEC

VPK Packaging obține 15% economii cu software ORTEC

VPK Packaging obține 15% economii cu software ORTEC


În urmă cu patru luni, producătorul de carton ondulat VPK Packaging a început să lucreze cu soluția software ORTEC Load Building. Compania a înregistrat deja o reducere a costurilor de 10-15%.

Acest nou sistem a optimizat activitatea de încărcare pentru 30-40 de camioane/ zi, care livrează 700 de comenzi/ lună în România și Ungaria.

Dl Călin Gherle, Manager Logistică VPK, a declarat: “cartonul ondulat nu este un produs foarte scump, așadar este foarte important pentru noi să creăm valoare adăugată prin livrarea mai multor produse la un preț pe bucată mai mic. Procesele noastre operaționale au fost îmbunătățite prin folosirea soluției ORTEC Load Building.”

Pentru a rămâne competitivă, compania urmărește, de asemenea, să obțină o creștere de 15% în volumul încărcărilor, utilizarea vehiculelor și timpul economisit, prin optimizarea acțiunilor de planificare.

Cum funcționează

Înainte de această modernizare tehnologică, întreaga planificare a fost realizată manual, lăsând loc pentru erori umane și utilizarea ineficientă a spațiului disponibil în camion.

Acum, fiecare comandă înregistrată de VPK în sistemul SAP este transferată automat în ORTEC Load Building.

Soft-ul Load Building calculează cât spațiu este ocupat în fiecare camion și oferă echipei de planificare un design mai bun al paletizării și încărcării sub forma unor propuneri grafice 3D, interactive, pregătite pentru luarea unei decizii.

După ce are loc optimizarea încărcării, comenzile sunt cumulate pentru o zi, cu 4 zile înainte de expediere.

Rezultate

“Există o scădere semnificativă în timpul de planificare și o reducere a costurilor de 10-15% per produs finit. Mai mult, angajații consideră software-ul ORTEC ușor de folosit, așadar, productivitatea este în creștere”, a adăugat dl Gherle.

Atenție pentru sănătatea mediului

VPK Packaging oferă un exemplu demn de urmat în ceea ce privește responsabilitatea de mediu: folosește hârtie 90% reciclată și 10% fibră virgină pentru a realiza cartonul ondulat.

Actualul sistem de optimizare este în concordanță cu politica VPK de protecție a mediului: prin faptul că nu irosește spațiul și încarcă mai multe produse în fiecare camion, sunt utilizate mai puține camioane pentru același număr de comenzi, iar compania reduce emisiile de carbon.

Despre VPK Packaging

VPK Packaging face parte din VPK Packaging Group, o companie europeană de top care produce carton ondulat si ambalaje de carton.

În Octombrie 2007, în Salonta, Bihor, această companie a demarat un proiect de investiții, luând astfel naștere VPK Packaging S.R.L. România.

Clienții companiei sunt companii naționale și multinaționale din România și Ungaria.

Pentru mai multe informații: www.vpk.ro

 

Despre ORTEC

ORTEC este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii şi servicii de planificare și optimizare avansată. Produsele şi serviciile ORTEC au drept rezultat optimizarea rutării şi dispecerizării flotei de transport, încărcării vehiculelor şi paleţilor, previzionării livrărilor, planificării reţelei logistice şi controlului depozitului. ORTEC oferă soluţii autonome, personalizate şi certificate şi integrate în SAP, susţinute de parteneriate strategice. ORTEC are peste 1.800 de clienţi la nivel mondial, 750 de angajaţi şi birouri în Europa, America de Nord, America de Sud şi zona Pacific.

Pentru mai multe informații: www.ortec.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE